Ursula von der Leyen a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, în cadrul discursului său privind starea Uniunii, pe care l-a susținut astăzi în plenul Parlamentului European, în timp ce, la Londra, se află în desfășurare funeraliile suveranului britanic.

„Dacă ne uităm în jurul nostru la lumea de azi, putem avea deseori senzaţia că ceea ce odinioară ni se părea permanent nu este decât ceva efemer. Şi, într-o oarecare măsură, faptul că săptămâna trecută regina Elisabeta a II-a s-a stins din viaţă ne-a reamintit acest lucru. Este o adevărată legendă! A fost o constantă de a lungul evenimentelor turbulente şi transformatoare din ultimii 70 de ani”, a spus preşedinta Comisiei Europene, în aplauzele eurodeputaţilor.

„Dar, mai mult decât orice, a găsit de fiecare dată cuvintele cele mai potrivite pentru fiecare eveniment din istorie. De la apelurile pe care le-a lansat, în 1940, persoanelor evacuate din cauza războiului și până la discursul său memorabil, din timpul pandemiei. S-a adresat nu numai inimii naţiunii sale, ci şi sufletului lumii”, a apreciat, în discursul său, Ursula von der Leyen.

În luna aprilie 2020, într-un discurs extrem de rar – a adresat doar patru discursuri publice pe timp de criză, de-a lungul celor 70 de ani ca suveran al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – regina Elisabeta a II-a a transmis cuvinte de încurajări poporului britanic în fața pandemiei de coronavirus, care abia izbucnise pe continentul european.

  • Foto din iunie 2021
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *