Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi a fost suspendat

Episcopia de la Moscova a Bisericii Ortodoxe Ruse a anunțat suspendarea preotului Dmitri Safronov din funcțiile clericale timp de trei ani, în urma slujirii sale la ceremonia de pomenire a liderului de opoziție Alexei Navalnîi.

Motivul pedepsei nu a fost specificat în comunicatul emis de Episcopie, însă sanctiunea interzice preotului Safronov să dea binecuvântare, să poarte roba bisericii și crucea preoțească până în 2027.

De asemenea, conform deciziei, Safronov urmează să fie transferat la o altă biserică din Moscova, unde își va desfășura atribuțiile în calitate de diacon. Episcopia a menționat că la sfârșitul perioadei de penitență, o decizie va fi luată în funcție de analiza comportamentului său în noua sa funcție, cu privire la posibilitatea reluării serviciului preoțesc.

Pe 26 martie, Dmitri Safronov a oficiat slujba de pomenire la care au participat mii de oameni, în memoria lui Alexei Navalnîi, cel care a fost cel mai înverșunat critic al președintelui Vladimir Putin și care a încetat din viață la vârsta de 47 de ani într-o colonie penitenciară din Rusia.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *