Nicolae Ciucă: ”România trebuie să menţină spiritul de solidaritate cu Ucraina”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi că lucrul cel mai important este, în acest moment, ca România să continue să menţină spiritul de solidaritate cu Ucraina.

Premierul a fost întrebat astăzi la Craiova – unde a participat la festivitatea de deschidere a anului școlar de la Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu”, pe care premierul român l-a absolvit în 1985 – dacă există un răspuns pe care ţara noastră să îl ofere Ministerului rus de Externe, care a criticat miercurea trecută România că a ajutat Ucraina cu armanent.

În opinia premierului Nicolae Ciucă, România își respectă datoria de a fi solidară cu Ucraina, solidaritate pe care a manifestat-o, de altfel, la un nivel nemaîntâlnit, întregul popor român pentru cetățenii ucraineni.  

„În ceea ce priveşte criticile altora, eu vreau să vă spun atât: noi avem o datorie cât se poate de asumată de la cetăţeanul român, şi aţi văzut cât de frumos şi cât de bine au reacţionat cetăţenii României atunci când a început conflictul în Ucraina. În acest moment, pentru noi toţi, cel mai important lucru este să continuăm să ne menţinem această empatie şi spiritul de solidaritate şi sunt convins că tot cea ce vom face de aici înainte, prin măsurile pe care le luăm, (…) este ceea ce cred că poate să conteze mai mult decât o voce sau alta care ne critică astăzi”, a afirmat premierul României, potrivit Agerpres.

Ministerul rus de Externe a cerut miercurea trecută României să recunoască că trimite arme Kievului. Potrivit Kremlinului, ministrul ucrainean, Oleksii Reznikov, ar fi mulţumit ministrului român al Apărării, Vasile Dâncu, pentru cea de-a cincea tranşă de asistență militară românească.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, fantastic blog format! How lengthy have you
    ever been running a blog for? you make blogging look easy.
    The entire glance of your website is excellent, as smartly as the content material!
    You can see similar here sklep internetowy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *