Noul premier de la Chișinău vine în România

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, va efectua mâine, pe 1 martie, prima sa vizită peste hotare în România, potrivit News.ro.

Dorin Recean va avea întrevederi la Palatul Cotroceni cu preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Victoria cu omologul său Nicolae Ciucă, iar la Palatul Parlamentului are programate întâlniri bilaterale cu Alina Gorghiu, preşedinta interimară a Senatului, şi cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit autorităților de la Chișinău, pe agendă se află subiecte cu accent pe recuperarea economică şi dezvoltarea cooperării domeniul energetic, dar şi dezvoltarea proiectelor de infrastructură dintre România și Republica Moldova.

La ora 12:15, prim-miniştrii Dorin Recean şi Nicolae Ciucă au programate declaraţii de presă.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean va participa şi la un eveniment festiv la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, organizat cu ocazia Zilei Mărţişorului.

Vizita premierului Dorin Recean în România intervine la câteva zile după ce preşedinta Maia Sandu a fost, la rândul ei, la Bucureşti.

Dorin Recean, fost consilier prezidenţial pe teme de securitate şi fost ministru de interne, a fost învestit premier al Republicii Moldova la 16 februarie, la nici o săptămână după ce fostul premier Natalia Gavriliţa şi-a anunţat demisia.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *