Premierul Poloniei va discuta cu Macron despre securitate și criza energetică

Premierul Poloniei Mateusz Morawiecki a anunțat că va vizita luni Parisul, pentru a discuta cu președintele francez Emmanuel Macron despre situația din Ucraina, cooperarea în domeniul apărării și probleme energetice.

Premierul polonez va discuta cu Emmanuel Macron

„În primul rând, vom vorbi despre chestiuni de securitate, deoarece Franța este un partener important. Consolidarea flancului estic (al NATO) va fi, de asemenea, cu siguranță, un subiect al discuției noastre. Pe lângă securitate, vom vorbi și despre energie. Vedem că Rusia a provocat un val uriaș de inflație în întreaga lume vom discuta cu președintele Franței despre cum să atenuăm presiunea inflaționistă, în special pe piața energiei”, a declarat Morawiecki, făcând referire la chestiuni precum cooperarea militară și cooperarea între industriile de apărare.

Între timp, guvernul german a aprobat un set de măsuri de economisire a energiei pentru iarnă, care vor limita utilizarea iluminatului și a încălzirii în clădirile publice. Prin noile reguli, guvernul își propune să reducă consumul de gaze cu 2%.

Ministrul german al economiei a declarat că aceste reguli ar putea economisi aproximativ 10,8 miliarde de euro (9,1 miliarde de lire sterline) în doi ani pentru gospodării private, companii și sectorul public. Această măsură face parte din eforturile de reducere a dependenței țării de gazul rusesc. Înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, Germania primea 55% din gazul său din Rusia, dar a redus această cantitate la 35% și a promis că va pune capăt complet importurilor.

De asemenea,

președintele Emmanuel Macron le-a spus miercuri francezilor că vor urma luni dificile, deoarece „libertatea are un cost”, guvernul său avertizând că ar putea avea loc creșteri ale prețurilor la energie pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungește.

Cu toate acestea, sindicatele au respins apelul său la sacrificii, spunând că lucrătorii au nevoie de salarii mai mari pentru a face față inflației în creștere. Macron a declarat că oamenii trăiesc o serie de crize, cu temperaturile extreme, incendiile și seceta din ultimele săptămâni, războiul din Ucraina și perturbările din comerțul global.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *