Premierul polonez, diagnosticat cu pneumonie

Premierul polonez Donald Tusk îşi va limita activitatea publică, în următoarele zile, după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat astăzi biroul său de presă, potrivit Agerpres.

”În zilele următoare, prim-ministrul Donald Tusk îşi va limita activitatea publică. Acest lucru este legat de un diagnostic de pneumonie, ceea ce necesită tratament”, potrivit unui comunicat oficial.

Preşedintele polonez îl invitase pe premierul Tusk, pentru data de 1 mai, la discuţii despre posibilitatea desfăşurării în Polonia a unor arme nucleare din alte state membre ale NATO.

Recent, Polonia şi-a reafirmat poziţia că este pregătită pentru o asemenea posibilitate, ceea ce l-a determinat pe Donald Tusk să solicite clarificări din partea şefului statului.

De cealaltă parte, Rusia a reacționat dur la această posibilitate, avertizând astăzi, prin adjunctul lui Lavrov, viceministrul de externe Serghei Riabkov, că armele nucleare, care vor fi poziționate permanent în Polonia, vor fi considerate o țintă pentru armata rusă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *