Premierul Ciucă l-a primit pe prim-ministrul landului Bavaria

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, astăzi, la Palatul Victoria, pe prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Soder, aflat în vizită în România.

Cu prilejul vizitei lui Soder în ţara noastră, a fost semnată o Declaraţie comună privind consolidarea relaţiilor bilaterale între România şi Landul Bavaria.

„Am avut o întâlnire foarte bună, pentru că s-a materializat în semnarea Declaraţiei comune. Practic, discutăm de o declaraţie care, iniţial, a fost semnată în anul 1999, când oficialii Landului Bavaria s-au angajat să sprijine România în drumul său de aderare la Uniunea Europeană. Iată, astăzi, avem nevoie ca această Declaraţie să fie revizuită pentru a putea să adaptăm relaţiile bilaterale la oportunităţile şi potenţialul actual. Practic, vizita de astăzi nu face altceva decât subliniază, încă o dată, relaţiile excelente dintre România şi Germania, dintre România şi Landul Bavaria”, a afirmat Ciucă, în cadrul declaraţiilor comune susţinute cu Soder, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului de la Bucureşti a anunţat că s-a convenit și asupra reluării activităţii Comitetului mixt guvernamental dintre România şi Bavaria.

Pe agendă, s-a aflat şi aderarea României la spaţiul Schengen.

„Domnul prim-ministru a oferit întreg suportul dumnealui, dar şi al Guvernului din Bavaria, astfel încât acest obiectiv al ţării noastre să se încheie cât mai curând posibil, existând premisele discutate ca, prin tot ceea ce a făcut, ţara noastră să demonstreze că în continuare este parte la soluţie şi, practic, nivelul tehnic pe care noi l-am atins în ceea ce priveşte îndeplinirea standardelor acquis-ului Schengen confirmă şi ne face să fim îndreptăţiţi să insistăm asupra aderării României la spaţiul Schengen, îndeosebi în contextul actual”, a evidenţiat prim-ministrul Ciucă.

În cadrul întrevederii s-a vorbit şi despre sprijinul comun care poate fi acordat Republicii Moldova.

„Am discutat de sprijinul pe care împreună putem să îl asigurăm Republicii Moldova, pentru a putea să-şi asigure parcursul european. Am menţionat activităţile pe care Guvernul României le-a întreprins şi am mulţumit, totodată, pentru implicarea Germaniei în asigurarea platformei (pentru Republica Moldova), astfel încât ţările europene să poată să sprijine Republica Moldova pentru a putea să facă faţă actualei situaţii”, a indicat premierul Nicolae Ciucă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *