Castellón de la Plana: Prima şedinţă comună a guvernelor spaniol şi român

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a fost primit cu onoruri militare, astăzi, la Castellón de la Plana – oraş în care se desfăşoară prima şedinţă comună a guvernelor spaniol şi român – de premierul Pedro Sanchez.

În paralel, miniştrii care-l însoţesc pe prim-ministrul Ciucă în delegaţia oficială a Guvernului României în Spania participă la întâlniri bilaterale cu omologii lor spanioli.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, va discuta cu vicepreşedintele şi ministrul Muncii şi economiei sociale, Yolanda Diaz Perez.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va purta discuţii cu ministrul Afacerilor Externe, UE şi Cooperării, Jose Manuel Albares.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, va avea discuţii cu ministrul Apărării, Margarita Robles Fernandez.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării rurale, Petre Daea, va participa la o reuniune bilaterală cu ministrul Agriculturii, Pescuitului şi Alimentaţiei, Luis Planas Puchades.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Attila Cseke, va purta discuţii cu ministrul politicii teritoriale şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Isabel Rodriguez Garcia.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va participa la o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Carolina Darias San Sebastian.

La finalul acestor întâlniri are loc o reuniune plenară a delegaţiilor guvernamentale în cadrul unui dejun de lucru, urmată de o ceremonie de semnare a mai multor documente bilaterale. Astfel, se vor parafa memorandumuri de înţelegere şi cooperare în domeniile: muncă, sănătate, externe, cultură, situaţii de urgenţă, agricultură.

La încheierea şedinţei comune de guvern româno-spaniolă cei doi premieri vor susţine o conferinţă de presă.

În cadrul vizitei oficiale pe care o desfăşoară în Spania, premierul Nicolae Ciucă se va întâlni şi cu membri ai comunităţii de români din Spania.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *