Nicolae Ciucă și-a depus mandatul – Cătălin Predoiu preia interimatul

Premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia, odată cu terminarea grevei din Educaţie.

”A venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru. În felul acesta, la nivelul coaliţiei, încep procedurile pentru efectuarea rocadei guvernamentale”, a declarat Nicolae Ciucă.

Plecarea de la Guvern a fost discutată, la nivelul coaliției, cu președintele Klaus Iohannis, dar anunțul a fost programat după ședința de guvern, în care au fost aprobate ordonanțele pentru soluționarea revendicărilor profesorilor, care apoi au suspendat greva.

Noul guvern, învestit până joi

”Este pentru prima oară când liderii celor mai importante partide din România îndeplinesc o promisiune făcută”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la scurt timp de la anunțarea demisiei.

Nicolae Ciucă i-a prezentat, apoi, președintelui demisia din funcție. Iohannis a luat act de demisia sa și l-a numit premier interimar pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis a convocat partidele politice la consultări, iar discuțiile vor începe mâine.

Va urma desemnarea unui premier de către președintele țării – fiind de așteptat ca acesta să fie liderul PSD, Marcel Ciolacu – audierea miniștrilor în Parlament și votul de învestitură al noului cabinet.

”Noi ne-am propus ca, până joi, să avem Guvernul învestit”, a precizat Nicolae Ciucă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *