Marcel Ciolacu: Românii vor călători fără vize în SUA, din 2025

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în contextul vizitei pe care o face în SUA, că renunțarea la vize şi programul Visa Waiver vor fi funcționale începând cu anul 2025.

“Sunt ferm convins că renunţarea la vizele şi programul Visa Waiver va deveni realitate din anul 2025”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri avute cu românii din SUA.

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, prezentă și ea la recepţia de la Washington, a afirmat că în ceea ce priveşte includerea României în programul Visa Waiver, există progrese, scrie Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu se află în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York – împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Şeful Executivului se va întâlni, astăzi, cu secretarul de stat american, Antony Blinken. De asemenea, va avea întrevederi și cu secretarul apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *