Premierul Marcel Ciolacu: România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020, informează News.ro.

Datorită acestui grad mare de absorbție a fondurilor UE, țara noastră se află pe locul 4 în UE, o premieră istorică care a fost salutată, la Bucureşti, de comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

”România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE. Această premieră istorică a fost salutată astăzi la Bucureşti de comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, comisarul european, Elisa Ferreira, a încurajat România să contine dezvoltarea capacităţilor administrative.

În plus, trebuie să pregătească programe de specializare economică şi înaltă tehnologie pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată, a mai spus Marcel Ciolacu.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *