Premierul Marcel Ciolacu: Investițiile pentru 2024 reprezintă 7% din PIB

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a primit, astăzi, la Palatul Victoria, o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană, informează News.ro.

Pregătirea bugetului pentru anul 2024 a ocupat un loc important la discuţii.

Șeful Executivului a prezentat, cu acest prilej, obiectivele urmărite de Guvern în configurarea alocărilor bugetare pentru anul viitor.

„Sumele direcţionate către investiţii ocupă o pondere importantă în structura bugetului pentru 2024, de peste 7% din PIB. Guvernul are în vedere, de asemenea, introducerea unui set de măsuri noi pentru combaterea evaziunii fiscale şi înfiinţarea unei structuri interinstituţionale care să asigure coerenţa implementării acestor măsuri”, a subliniat prim-ministrul român, conform comunicatului de presă al Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a evidenţiat și eforturile făcute pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene, prezentând oficialilor FMI că ţara noastră va încheia actualul exerciţiu financiar cu o rată de absorbţie de aproximativ 97%.

Directorul regional al Băncii Mondiale, Marina Wes, a exprimat disponibilitatea Băncii Mondiale de a sprijini în continuare autorităţile române, atât în privinţa eficientizării politicilor de colectare fiscală, cât şi în combaterea evaziunii fiscale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *