Marcel Ciolacu: Comisioanele bancare nu vor crește

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, în urma întâlnirii avute luni cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România, s-a ajuns la un acord astfel încât comisioanele bancare nu vor creşte nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice, informează Agerpres.

„Comisioanele bancare nu vor creşte în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Acesta este acordul la care am ajuns astăzi cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România, dar şi cu cei ai BNR”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale pentru combaterea evaziunii şi menţinerea comisioanelor bancare la nivelul actual au fost principalele teme discutate în cadrul întâlnirii avute de premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Asociaţiei Române a Băncilor au stabilit un mecanism permanent de consultare, la care să participe şi Banca Naţională a României.

După ce guvernul a impus noi plafoane pentru utilizarea cash-ului, unele instituții financiare anunțaseră că vor majora comisioanele pentru tranzacțiile cu numerar în 2024 – comisioanele percepute pentru retragerile și depunerile de numerar.

Măsura, care intră în vigoare la 11 noiembrie, spune că putem plăti cash, zilnic, dar până la suma de 1.000 de lei. Companiile nu pot face încasări cash mai mari de 50.000 de lei, zilnic.

Facebook

Comentarii

59 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *