Premierul Japoniei a cerut o întrevedere cu Kim Jong Un

Prim-ministrul nipon Fumio Kishida a cerut o întrevedere cu Kim Jong Un, informează Phenianul.

Anunțul a fost făcut astăzi de sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, care a spus că este puţin probabilă această întâlnire fără o schimbare politică din partea Japoniei.

„Fumio Kishida şi-a exprimat recent dorinţa de a se întâlni cu preşedintele Comisiei pentru Afacerile de Stat a Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) cât mai curând posibil”, a declarat Kim Yo Jong, într-un comunicat.

Prim-ministrul nipon, care a precizat că nu este la curent cu acest comunicat, a declarat în faţa Parlamentului că este „important să existe discuţii în timpul summitului cu Phenianul pentru a rezolva litigiile”.

Relaţiile între cele două ţări sunt tensionate din cauza mai multor probleme, de la ocupaţia niponă a Peninsulei Coreea între 1910 şi 1945 până la lansarea de către Phenian a unor rachete deasupra teritoriului nipon, trecând prin scandalul răpirilor.

În pofida acestui conflict istoric, Kishida a afirmat că vrea să schimbe relaţia dintre Japonia şi această ţară izolată şi şi-a exprimat anul trecut dorinţa de a se întâlni cu Kim Jong Un „necondiţionat”, dând asigurări în timpul unui discurs la ONU că Tokyo este hotărât să soluţioneze toate diferendele.

În februarie, Kim Yo Jong, una dintre personalităţile regimului nord-coreean care face cele mai multe declaraţii publice, a dat de înţeles că este posibil ca prim-ministrul nipon să fie invitat să viziteze Coreea de Nord.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *