Premierul israelian: Urmează incursiunea terestră în Gaza

Miercuri, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat într-un discurs, că Israelul va lansa în curând o incursiune terestră în Gaza. Scopul acestei acțiuni este eliminarea organizației Hamas și recuperarea ostaticilor. Netanyahu a subliniat importanța acestei mișcări, numind-o „o luptă pentru existenţa noastră”.

Netanyahu nu a oferit multe detalii cu privire la operațiune, menționând că nu va divulga momentul precis al acesteia sau alte informații tactice, deoarece acestea sunt necesare pentru a proteja viețile soldaților israelieni. Cu toate acestea, el a asigurat publicul că pregătirile sunt în desfășurare.

Premierul a subliniat că decizia privind incursiunea terestră a fost luată de comun acord de către Cabinetul de Război restrâns și șeful Statului Major al Armatei, respingând astfel zvonurile despre dezacorduri în cadrul guvernului israelian.

Netanyahu a precizat că obiectivele războiului actual includ „eliminarea Hamas prin distrugerea capacităţilor sale militare şi de guvernare și să facem tot posibilul pentru a ne recupera ostaticii.” Acesta a comparat organizația Hamas cu ISIS, afirmând că „Toţi membrii Hamas sunt oameni morţi – deasupra şi sub pământ, în interiorul şi în afara Gaza.”

În plus, premierul israelian a subliniat că Israelul se bucură de sprijinul liderilor mondiali și că aceștia înțeleg acum că „Hamas este ISIS, iar ISIS este Hamas.” Acesta și-a încheiat discursul menționând că războiul împotriva Hamas este „o luptă între axa răului Iran-Hezbollah-Hamas și forțele libertății și ale progresului. Lumina va învinge întunericul.”

Netanyahu a recunoscut că, în viitor, toată lumea va trebui să dea răspunsuri cu privire la eșecurile care au dus la invazia sângeroasă a Hamas, dar a subliniat că momentan, prioritatea sa este să conducă Israelul la o „victorie zdrobitoare asupra dușmanilor.” În contextul acestor evenimente, mai mulți oficiali israelieni și-au asumat deja responsabilitatea pentru un dezastru.

Facebook

Comentarii

75 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *