Premierul Finlandei și-a cerut scuze pentru imaginile „nepotrivite” de la petrecerea la reședința sa

Sanna Marin și-a cerut scuze, pentru a doua oară în decurs de o săptămână, după ce o fotografie cu două femei topless, făcută la o petrecere în interiorul reședinței oficiale a premierului finlandez luna trecută, a fost publicată pe rețelele de socializare. Fotografiile apărute pe rețelele de socializare, în care apar femei care se dezbrăcau, urmează controversei legate de videoclipurile cu dansuri.

Sanna Marin își cere scuze pentru imaginile făcute publice

Fotografia, care a fost între timp ștearsă, a apărut pentru prima dată pe contul TikTok al modelului și influencerului Sabina Särkkä. Aceasta o arată pe ea și pe o altă femeie, nu Marin, sărutându-se în timp ce își ridică topurile, cu o pancartă pe care scria”Finlanda” pe piept.

„Cred că imaginea nu este potrivită, îmi cer scuze pentru ea. O astfel de fotografie nu ar fi trebuit să fie făcută”, a declarat Marin. Ea a spus că a fost făcută la reședința sa, Kesäranta, când și-a invitat prietenii după festivalul de muzică Ruisrock, pe 8 iulie.

Marin, în vârstă de 36 de ani, a spus că numele invitaților săi au fost declarate în prealabil personalului de securitate de la reședința de pe malul mării, al cărei nume înseamnă „țărm de vară”, din Helsinki. Ea a spus că și-au petrecut seara în saună și pe plajă, dar „în rest nu s-a întâmplat nimic extraordinar”.

Premierul a fost fotografiat la o petrecere privată

Scuzele au fost prezentate după ce Marin a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume săptămâna trecută, când a apărut o înregistrare video în care aceasta bea și dansa exuberant în timpul unei alte petreceri private, la care, potrivit unor rapoarte nefondate, ar fi fost consumate droguri.

Deși a declarat reporterilor că nu a consumat niciodată droguri, „nici măcar în adolescență”, și că nu a văzut niciun drog la petrecerea din 6 august dintr-un apartament din Helsinki, premierul a făcut un test antidrog „pentru a clarifica suspiciunile”. Rezultatul, publicat luni, a fost negativ.

Presa finlandeză a relatat afirmații, amplificate în principal de conturi de extremă dreapta și antiguvernamentale, potrivit cărora o voce din înregistrarea video ar putea fi auzită strigând „the flour gang”, o presupusă referire la droguri, dar nu este clar ce termen a fost folosit sau ce înseamnă acesta.

Marin, cel mai tânăr prim-ministru din lume când a fost ales în 2019, a declarat că abilitățile sale de luare a deciziilor nu au fost afectate. Ea a spus că a băut doar o cantitate mică de alcool și că „ar fi putut pleca să se ocupe de sarcinile guvernamentale” dacă ar fi fost necesar.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *