Premierul Estoniei avertizează asupra răspândirii dezinformării rusești

Premierul estonian, Kaja Kallas, a emis o avertizare cu privire la campania de dezinformare orchestrată de Rusia în contextul conflictului din Ucraina. Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres și dpa, Kallas a subliniat pericolul acestei campanii, menționând că obiectivul acesteia este descurajarea factorilor de decizie democratici și a cetățenilor din a sprijini Ucraina.

Într-un comentariu pentru site-ul de știri german Redaktionsnetzwerk Deutschland, premierul estonian a evidențiat că Rusia își propune să provoace diviziuni politice interne și să influențeze voturile democratice, inclusiv deciziile luate în cadrul secțiilor de votare. Kallas a atras atenția asupra faptului că Moscova utilizează rețelele sociale pentru a ajunge la un public vast, extinzând astfel sfera de impact a dezinformării.

„Cea mai recentă capcană a dezinformării rusești este să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranță, că noi suntem primii care obosim. Putem demonstra contrariul”, a declarat Kallas, respingând astfel încercările de a submina solidaritatea în sprijinul Ucrainei.

În contextul temerilor unora că susținerea Ucrainei în eforturile sale de a se apăra împotriva agresiunii rusești ar putea duce la intensificarea conflictulu, Kaja Kallas a declarat: „Apararea nu reprezintă o provocare. Rezistența nu stimulează Rusia – ci slăbiciunea o provoacă.”

Cu privire la măsurile ce ar trebui luate pentru contracararea acestei campanii de dezinformare, premierul a avertizat că este necesar să se gândească la modalități de prevenire a răspândirii dezinformării de către boți și troli. Totodată, a evidențiat că, de la invazie, numărul de abonați la conturile susținute de Kremlin s-a triplat pe Telegram și s-a dublat pe TikTok.

Premierul estonian a subliniat că Rusia se pregătește pentru un război lung împotriva Ucrainei și a exclus posibilitatea unei victorii rapide în acest context tensionat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *