Premierul Ciucă, mesaj în urma accidentului feroviar din Grecia

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de susţinere pentru poporul grec şi autorităţile de la Atena, în urma tragicului accident feroviar petrecut marţi noapte în Grecia, în care au murit cel puţin 36 de persoane.

„Guvernul României este alături de prietenii noştri greci în urma tragicului accident de tren din Grecia. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care şi-au pierdut viaţa. Doresc recuperare rapidă celor răniţi”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a demarat demersuri pentru a afla dacă sunt cetăţeni români implicaţi în accidentul feroviar din Grecia, dar deocamdată autorităţile locale nu pot preciza aceste lucruri cu certidudine.

Totuși, la nivelul celor două misiuni ale României, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident, potrivit MAE.

Mesaje de condoleanțe și de la liderii europeni

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis, astăzi, un mesaj de condoleanţe după accidentul feroviar din Grecia. La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis întreaga susţinere, potrivit News.ro.

 ”Gândurile mele se îndreaptă spre poporul grec, după teribilul accident feroviar care a făcut atâtea victime noaptea trecută lângă Larissa. Întreaga Europă este în doliu alături de voi. De asemenea, le doresc însănătoşire grabnică tuturor celor răniţi”, a transmis Ursula von der Leyen.

”Profund întristată de teribilul accident feroviar de lângă Larissa, în Grecia. Sincerele mele condoleanţe tuturor victimelor, familiilor şi prietenilor acestora”, a spus, la rândul său, și preşedintele Parlamentului European.

Roberta Metsola a mulţumit ”tuturor salvatorilor şi personalului medical de la faţa locului”. ”Gândurile noastre sunt alături de poporul grec după acest eveniment tragic”, a adăugat Roberta Metsola.

Cel puţin 36 de persoane au murit şi peste 85 au fost rănite când un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit cu un tren de marfă, marţi seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, în apropiere de oraşul Larissa.

Acţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare, iar bilanţul victimelor ar putea să crească.

Facebook

Comentarii

70 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *