Premierul Bulgariei merge în Austria pentru discuții despre Schengen

După modelul României, și Bulgaria merge la Viena pentru a negocia veto-ul pe Schengen. Premierul Nikolai Denkov a anunțat că va avea o întrunire, săptămâna viitoare, pe 4 octombrie, cu cancelarul austriac Karl Nehammer, potrivit G4Media.

Potrivit ministrului bulgar, soluția pentru protejarea Austriei o reprezintă patrule la granița cu Turcia.

„Discuția va fi axată pe cât de mult pierde Austria că Bulgaria și România nu sunt în Schengen, precum și pe cât de mult ar avea de câștigat dacă vom fi înăuntru. Dacă Austria vrea să fie protejate granițele externe ale UE, nu există nici un motiv să insiste ca patrule bulgare să stea la granița dintre Bulgaria și Grecia, acest lucru nu ajută la nimic. Dacă acestea se află la granița cu Turcia și Serbia, asta ar contribui la securitate”, a declarat Denkov.

Prim-ministrul din Bulgaria, care a vorbit despre aderarea la pachet cu România, susține că întrega concentrare a Uniunii Europene ar trebui să fie pe protecția granițelor externe. „Austria a afirmat în mod repetat același lucru. Cred că avem argumente puternice pentru a le arăta tuturor că Bulgaria și România ar trebui să fie în Schengen și că acest lucru ar fi în beneficiul tuturor”, a menționat Nikolai Denkov.

În opinia sa, decizia finală va fi una politică, întrucât Bulgaria a făcut deja tot ce era necesar. „Eforturile noastre comune sunt concentrate pe un singur punct. Acest punct trebuie să fie acceptarea Bulgariei, în decembrie. Dacă acest lucru nu se întâmplă, discuția trebuie să meargă la un alt nivel, pentru a se vedea ce vrea UE să realizeze din punct de vedere politic”, a subliniat Denkov.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *