Premierul britanic Liz Truss a promis, la ONU, ajutor militar Ucrainei până la victorie

Noul premier britanic, Liz Truss, care s-a adresat ieri participanților la Adunarea Generale a ONU pentru prima dată în calitate de prim-ministru, a promis că Regatul Unit va continua să ofere ajutor militar Ucrainei până la victorie, informează Agerpres.

„În acest moment critic al conflictului, promit că vom menţine sau vom spori sprijinul nostru militar pentru Ucraina atât timp cât va fi necesar (…) Nu vom fi liniştiţi până când Ucraina nu va triumfa”, a dat asigurări Liz Truss, de la tribuna Naţiunilor Unite.

Liz Truss a estimat că preşedintele rus, Vladimir Putin, care a anunţat miercuri dimineaţă mobilizare militară parțială a sute de mii de rezervişti, „încearcă să-şi justifice eşecul catastrofal” în Ucraina. „Asta nu va funcţiona. Alianţa internaţională este puternică, iar Ucraina este puternică”, a spus premierul britanic.

În opinia prim-ministrului britanic, Liz Truss, „ucrainenii nu doar îşi apără propria ţară, ci apără valorile noastre şi securitatea lumii întregi”.

În primul său discurs de politică internaţională, în calitate de premier, Liz Truss a cerut ţărilor membre ale ONU „să apere libertatea şi democraţia” în faţa escaladării războiului în Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *