Blondele între ele: premierul britanic a felicitat-o pe Giorgia Meloni pentru victorie

Liz Truss a felicitat-o pe liderul de extremă-dreapta care va deveni prima femeie premier din Italia. Giorgia Meloni, care conduce partidul Frații Italiei, este așteptată să formeze primul guvern al dreptei radicale, de la Roma, după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Liz Truss, felicitări pentru Giorgia Meloni

Într-un tweet de felicitare, Liz Truss a descris Marea Britanie și Italia ca fiind „aliați apropiați”. Ea a spus: „Felicitări lui @GiorgiaMeloni pentru succesul partidului său în alegerile din Italia. De la sprijinirea Ucrainei la abordarea provocărilor economice globale, Regatul Unit și Italia sunt aliați apropiați”.

Aripa stângă a scenei politice din Italia a avertizat cu privire la „zile întunecate”, deoarece rezultatele arată că partidul lui Meloni a obținut cele mai multe voturi în alegerile naționale din țară. Pe de altă parte, liderii extremiști din întreaga Europă, inclusiv Marine Le Pen și spaniolul Santiago Abascal, i-au adus laude lui Meloni.

În discursul de victorie de luni, Meloni a declarat: „Dacă vom fi chemați să guvernăm această națiune, o vom face pentru toată lumea, o vom face pentru toți italienii și o vom face cu scopul de a uni poporul. Italia ne-a ales pe noi. Nu o vom trăda, așa cum nu am făcut-o niciodată”.

Partidul lui Meloni ar urma să obțină 26% din voturi, devansând Partidul Democrat condus de Enrico Letta, de centru-stânga. Letta a declarat că victoria partidului post-fascist a fost o „zi tristă pentru Italia și Europa”, dar a adăugat că partidul său va face o „opoziție puternică și intransigentă”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *