Premierul britanic Boris Johnson a demisionat

Premierul britanic Boris Johnson și-a anunțat azi demisia din fruntea Partidului Conservator, ceea ce implică pierderea funcției de prim-ministru. „Vreau să vă spun că sunt trist că renunț la cel mai bun bun job din lume”, a declarat Boris Johnson.

Johnson a admis că este evidentă voința Partidului Conservator „să existe un nou lider și, prin urmare, un nou prim-ministru”. ”În politică, nimeni nu e indispensabil”, a declarat el.

„Astăzi am numit un cabinet pentru a servi, ca şi mine, până la instalarea unui nou lider”, a spus cel care a amintit, cu acest prilej, că a fost ales cu cea mai mare majoritate din 1987 încoace și cu cele mai multe voturi după 1979.

Ministrul de externe, Lizz Truss, a declarat că Johnson a luat decizia corectă și a amintit că „Guvernul condus de Boris a avut multe realizări – Brexitul, vaccinurile anti-COVID și susținerea Ucrainei. Avem nevoie de calm și unitate acum și de a continua să guvernăm în timp ce se găsește un nou lider”, a declarat șefa diplomației britanice.

Demisia survine după un val de demisii din guvern, în urma unui nou scandal în care au fost implicați colaboratori ai săi. Sondajele, potrivit cărora 72% dintre britanici considerau că premierul ar trebui să demisioneze, reflectă poziția sa politică șubrezită de scandalul petrecerilor ilegale organizate în Downing Street în timpul pandemiei Covid-19.

Europolis

Facebook

Comentarii