Premierul belgian la Constanța: „Lumea liberă nu se va preda niciodată!”

Prim-ministrul Belgiei, Alexander de Croo, a vizitat azi, împreună cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă baza militară Mihail Kogălniceanu. ”Putin a crezut că poate prelua controlul Ucrainei și submina fundamentul NATO. Cât de mult s-a înșelat”, a declarat șeful guvernului de la Bruxelles, în fața celor 3000 de militari americani și europeni, între care și un contingent de 300 de soldați belgieni, mobilizați la baza aeriană din județul Constanța, relatează ziarul belgian Le Soir. ”Lumea liberă nu se va preda niciodată”, a subliniat premierul belgian.

Alexander De Croo a dat asigurări că suportul politic, umanitar și militar occidental pentru Ucraina va continua. Prezent de ieri în România, după ce a vizitat Slovacia și Polonia, premierul belgian a plecat ulterior spre Chișinău, ultima etapă a turneului său est-european.

“Vom accelera transformarea Alianței pentru a consolida postura de descurajare și apărare a NATO pe termen lung, în special pe Flancul Estic și la Marea Neagră. Acționăm pentru operaționalizarea cât mai rapidă a celor patru noi grupuri de luptă, dintre care unul va fi în România”, a declarat, în alocuțiunea sa, preşedintele Klaus Iohannis, conform Radio România Actualități.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a avertizat că ”trebuie să fim pregătiți pentru o criză de durată și pentru situația în care această criză se va extinde mai aproape de granița noastră”, potrivit Mediafax.

H. Blidaru

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist
    with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank
    for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Thank you!

    I saw similar blog here: List of Backlinks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *