Predoiu, discuție cu Ylva Johansson despre controlul frontierele externe ale UE

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne, în contextul reuniunii informale a Consiliului JAI de la Logrono, Spania, organizată de preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

Cu acest prilej, au fost analizate proiectele derulate în comun de MAI şi Comisia Europeană privind protecţia frontierelor, precum şi acţiunile ministerului în privinţa protecţiei frontierelor şi a combaterii migraţiei ilegale.

Potrivit unui comunicat al MAI, ministrul Predoiu a subliniat, cu această ocazie, că gestionarea eficientă a migraţiei, combaterea migraţiei ilegale şi controlul la frontierele externe ale UE reprezintă priorităţi ale mandatului său.

Comisarul european, Ylva Johansson, a remarcat rezultatele foarte bune obţinute în urma implementării proiectului pilot – gestionat de România împreună cu Comisia Europeană – şi a exprimat din nou susţinerea Comisiei Europene pentru aderarea la spaţiul Schengen.

 O decizie favorabilă este așteptată în cursul acestui an, a punctat, și cu această ocazie, comisarul european.

Ylva Johansson a apreciat, totodată, rezultatele programelor şi acţiunilor desfăşurate de Ministerul Afacerilor Interne român în privinţa protecţiei frontierelor şi combaterea migraţiei ilegale, precum şi eforturile autorităţilor române în scopul asigurării asistenţei umanitare pentru cetăţenii ucraineni refugiaţi în România şi integrarea socială a celor care rămân pe teritoriul naţional, mai precizează MAI.

Facebook

Comentarii

81 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *