Posibil acord între Israel, Statele Unite și Hamas pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza

Potrivit unui articol recent publicat de Washington Post și preluat de agențiile internaționale de presă, Israelul, Statele Unite și mișcarea islamistă Hamas ar fi aproape de a ajunge la un acord pentru eliberarea zecilor de femei și copii ținuți ostatici în Fâșia Gaza.

Publicația, care citează surse anonime familiarizate cu subiectul, susține că acordul ar include întreruperea luptelor pentru o perioadă de cinci zile. Eliberarea ostaticilor ar putea începe în următoarele zile, cu condiția să apară probleme de ultim moment.

Una dintre scopurile acordului ar fi și facilitarea livrării unei cantități semnificative de ajutor umanitar pentru populația civilă din Fâșia Gaza, afectată de confruntările recente. Acest demers vine în contextul în care Hamas a luat aproximativ 240 de ostatici în timpul atacului din sudul Israelului de pe 7 octombrie, soldat cu moartea a 1.200 de oameni.

Înțelegerea ar fi fost convenită în timpul săptămânilor de discuții dintre părți, desfășurate în Qatar. Cu toate acestea, atât prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, cât și oficialii americani au declarat că nu a fost încheiat încă niciun acord oficial.

Incursiunea armatei israeliene în Fâșia Gaza s-a soldat cu 12.300 de morți, inclusiv 5.000 de copii, conform unor rapoarte.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *