Rusia atacă lângă România: Porturile de pe brațul Chilia, lovite puternic

Forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa, în această dimineață. De această dată, rachetele și dronele au lovit puternic porturile Reni și Ismail, care sunt situate pe brațul Chilia al Dunării, în apropiere de granița româno-ucraineană, transmite Digi24.

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar ucrainean din sudul Ucrainei.

Reni este un port ucrainean la Dunăre, aflat la aproximativ 200 de metri de teritoriul României și la 10 kilometri de Galați.

Din ultimele informații, o barjă ar fi fost avariată și infrastructura din portul ucrainean Reni ar fi suferit avarii serioase.

De menționat că și autoritățile navale de la noi se interesează acum dacă, în urma atacului de noaptea trecută, au existat avarii la barje românești, la ambarcațiuni românești sau dacă marinari români au avut de suferit de pe urma acestui atac.

Porturile la Dunăre, vitale pentru exporturile de cereale

Cel puțin nouă drone ar fi lovit regiunea Portului Reni, care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară.

În urmă cu o săptămână, acordul pentru exportul cerealelor prin Marea Neagră a expirat, iar Rusia a anunțat că nu intenționează să îl mai prelungească. Ca urmare, în încercarea de a evita un blocaj, autoritățile ucrainene se reorientează către sporirea exportului pe calea Dunării, cu destinația intermediară Portul Constanța.

În acest context, loviturile către porturile ucrainene de la Dunăre Reni și Ismail sunt interpretate drept o lovitură strategică a armatei ruse către infrastructura vitală pentru Ucraina, pentru a îngreuna și mai mult situația Kievului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *