Marea Neagră: Portul Odessa, atacat cu rachete de pe nave rusești

Rachete ruseşti au lovit clădiri civile în portul ucrainean Odsesa de la Marea Neagră şi în regiunea Doneţk, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ucigând cel puţin şase persoane, a informat armata ucraineană şi oficiali locali, potrivit Agerpres.

La Odessa, un depozit aparţinând unui lanţ de magazine a fost lovit de o rachetă de croazieră de tipul Kalibr, ucigând trei angajaţi, a indicat Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare din Odessa.

Alţi şapte angajaţi au fost răniţi şi s-ar putea să existe oameni sub dărâmături, a adăugat el.

Rusia a lansat patru rachete de croazieră asupra oraşului de pe o navă din Marea Neagră, a anunţat Comandamentul operativ Sud al forţelor armate ucrainene.

Alte şase persoane au fost rănite în alte zone din Odessa, unde au fost avariate mai multe infrastructuri civile.

Odesa, al cărui centru istoric a fost inclus în ianuarie pe lista Patrimoniului mondial în pericol al UNESCO, a fost bombardată de mai multe ori de la începutul invaziei ruse.

Într-un atac separat cu rachete, forţele ruse au ucis trei civili în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, a indicat guvernatorul ucrainean al regiunii Pavlo Kirilenko.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au distrus trei rachete şi nouă drone în timpul nopţii de marţi spre miercuri, notează Reuters, care subliniază că nu a reuşit să verifice toate aceste informaţii în mod independent.

Rusia nu a făcut deocamdată niciun comentariu. Moscova şi Kievul neagă de obicei că ar viza civili în operaţiunile lor militare.

Rusia şi-a intensificat în ultimele săptămâni atacurile asupra principalelor oraşe ucrainene, într-un moment în care Kievul a lansat o amplă contraofensivă, cu ajutorul armelor furnizate de Occident, în încercarea de a recupera teritoriile ocupate de forţele ruse, notează AFP.

La Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, în centrul Ucrainei, bombardamentele ruseşti au provocat moartea a cel puţin 11 persoane marţi în zori, distrugând un bloc de apartamente şi un depozit.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *