Polonia trimite încă 1.000 de soldați la granița cu Belarus

Ministerul polonez al Apărării a fost de acord să trimită trupe suplimentare la graniţa cu Belarus, în urma unei solicitări din partea serviciului de pază a frontierei, potrivit Reuters.

Autoritățile de la frontiera poloneză au cerut ministerului Apărării să trimită 1.000 de soldaţi în plus la graniţă, a declarat ministrul adjunct de interne, pe fondul creşterii tentativelor de trecere ilegală a graniței.

„Din cauza situaţiei dinamice de la graniţa dintre Polonia şi Belarus, ministrul Apărării Naţionale a ordonat ca cererea să fie pusă în aplicare şi ca soldaţii să fie desemnaţi să patruleze la graniţa dintre Polonia şi Belarus”, a declarat ministrul apărării, Mariusz Blaszczak.

Polonia a construit și un gard la graniţa cu Belarus, tot pentru a opri trecerile ilegale de la fronieră.

Serviciul de pază a frontierei din Polonia susține că cel puțin 19.000 de persoane au încercat deja să treacă granița în acest an, în creștere de la 16.000 în 2022.

Au fost înregistrate aproximativ 3.900 de încercări de trecere a frontierei cu Belaruisul numai în luna iulie – luna în care șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că a început să antreneze armata belarusă.

Îngrijorările cresc și mai mult după ce, în ultimele săptămâni, soldaţi Wagner au apărut în apropierea graniţei, o evoluţie despre care premierul Mateusz Morawiecki a declarat că are ca scop destabilizarea situaţiei de pe flancul estic al NATO.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *