Polonia își securizează granița cu Belarus, în fața presiunii migranților dirijați de Rusia

Polonia va desfăşura 500 de poliţişti la frontiera sa cu Belarus, a anunţat ieri ministrul polonez al afacerilor interne, Mariusz Kaminski, informează Reuters, potrivit Agerpres. O sută de încercări de trecere ilegală a frontierei polono-belaruse, de către migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa, sunt raportate zilnic.

Potrivit ministrului polonez, s-a luat această decizie din cauza situaţiei tensionate de la frontiera cu Belarus. „Aceștia se vor ralia celor 5.000 de poliţişti de frontieră şi celor 2.000 de soldaţi care apără securitatea la această frontieră”, a spus oficialul polonez.

Un gard metalic înalt de cinci metri, dublat de un sistem electronic, funcţionează de-a lungul graniţei Poloniei cu Belarus, un aliat al Rusiei, acuzat că a lăsat să pătrundă migranţi care doresc să ajungă în UE, acuzaţie respinsă de Minsk.

În pofida acestor măsuri de protecţie şi a practicii obişnuite de respingere a migranţilor ilegali aplicată de Polonia, circa o sută de încercări de trecere ilegală a frontierei polono-belaruse, de către migranţi proveniţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, sunt raportate zilnic de poliţiştii de frontieră şi de ONG-urile care operează acolo.

Facebook

Comentarii

106 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *