Polonia a destructurat o rețea rusă de spionaj

Polonia a destructurat o rețea de spionaj care opera în țară, a declarat joi ministrul apărării, după ce postul privat de radio RMF FM a anunțat că un grup de spioni care acționa pentru Rusia a fost reținut.

RMF a raportat miercuri că serviciile de securitate poloneze au reținut șase persoane suspectate de spionaj pentru Rusia. Potrivit postului radio, grupul ar fi planificat activități de sabotaj.

„Aș dori să subliniez marele succes obținut de ofițerii Agenției de Securitate Internă, deoarece întreaga rețea de spionaj a fost destrămată. Aceasta este, fără îndoială, o dovadă că serviciile poloneze lucrează pentru securitatea țării noastre într-un mod foarte eficient”, a declarat Mariusz Blaszczak.

Miercuri, președintele polonez Andrzej Duda s-a întâlnit cu directorul CIA, William Burns. Biroul președintelui a precizat pe Twitter că au discutat despre „situația actuală de securitate”.

Potrivit raportului RMF, cele șase persoane arestate proveneau din zone din estul Poloniei și lucrau pentru serviciile secrete rusești. Spionii aveau camere de luat vederi ascunse pe rute feroviare importante, în principal în regiunea Podkarpackie de sud. Potrivit RMF, camerele au fost găsite în apropierea aeroportului Jasionka, în apropiere de Rzeszow, care a devenit un punct de transfer cheie pentru arme și muniții livrate în Ucraina.

RMF a raportat că, în urma descoperirii rețelei de spionaj, a fost întărită securitatea în jurul rutelor feroviare cheie și a infrastructurii critice.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *