Polonia ridică garduri la granița cu enclava rusă Kaliningrad

Guvernul Poloniei a anunțat, astăzi, că va construi o barieră la granițele sale cu enclava rusească Kaliningrad, pentru a opri trecerile ilegale de migranți, potrivit Agerpres.

”În urma lansării unor zboruri care leagă Kaliningradul de Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, am decis să acţionez pentru a spori securitatea la frontiera cu enclava Kaliningrad. Vom începe să construim acolo o barieră provizorie”, a declarat ministrul polonez al apărării, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, bariera va fi formată din trei garduri de sârmă ghimpată, lucrările urmând să înceapă de astăzi.

Granița terestră a Poloniei cu Kaliningrad se întinde pe o distanță de 210 kilometri.

Polonia a construit deja, în septembrie 2021, o barieră asemănătoare, la granița sa cu Belarusul. Guvernul de la Varșovia a acuzat regimul Lukașenko că aduce migranți din Orientul Mijlociu pentru a-i trimite, apoi, peste graniță în Polonia. Dictatorul bielorus neagă, însă, acest lucru.

În ciuda practicii curente de expulzări, pe care o aplică Polonia, în jur de o sută de tentative de trecere ilegală a graniţei polono-bieloruse – de către migranţi proveniţi în principal din Orientul Mijlociu – sunt semnalate aproape zilnic de poliţia de frontieră şi de ONG-urile care acționează la faţa locului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *