Polonia confiscă un complex „devastat”, închiriat de ambasada Rusiei

Proprietatea din cartierul forestier Jabłonna de lângă capitala poloneză fusese închiriată de Rusia încă din anii 1980. Totuși, guvernul polonez a pus capăt contractului de închiriere în aprilie, după invazia Rusiei în Ucraina și neplata chiriei de către aceasta, potrivit presei poloneze.

La o conferință de presă privind proprietatea de miercuri, ministrul adjunct al climei și mediului, Edward Siarka, a declarat că, în ciuda apelurilor repetate, ambasada rusă nu a eliberat complexul, motiv pentru care „astăzi s-a început preluarea proprietății”. Aceasta se întinde pe aproximativ 6 hectare și include două hoteluri, două vile și mai multe case de vacanță, potrivit rapoartelor mass-media.

Fotografiile de la fața locului arată instalațiile, care aparțin serviciului forestier de stat din Polonia, într-o stare foarte proastă, cu ferestre sparte, podele degradate, acoperișuri prăbușite și mobilier putred. Proprietatea a fost „complet devastată”, a declarat Michał Gzowski, un purtător de cuvânt al serviciului forestier de stat, într-un tweet.

„Rușii au distrus totul, chiar și cablurile sunt smulse din pereți”, a spus Gzowski.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *