Politician fotografiat purtând o banderolă nazistă, printre oficialii numiți de Meloni

Un politician de la Frații Italiei, care a fost fotografiat cândva purtând o banderolă cu svastică nazistă, se numără printre oficialii numiți în guvernul Giorgia Meloni.

Galeazzo Bignami, numit subsecretar de stat la Ministerul Infrastructurii, a provocat controverse după ce o fotografie cu el purtând banderola cu svastică nazistă a fost publicată de un ziar italian în 2016. Fotografia datează de la petrecerea sa de burlaci din 2005, iar după ce a apărut inițial în presă, el „a dat din umeri” și și-a descris gestul ca fiind „o distracție fără tragere de inimă”.

Pe de altă parte, luni, Bignami a declarat că simte o „rușine profundă” în legătură cu fotografia cu banderolă nazistă, condamnând totodată cu fermitate „orice formă de totalitarism” și descriind nazismul ca fiind „răul absolut”, relatează The Guardian.

Într-un alt incident controversat din 2019, Bignami a publicat pe rețelele de socializare o fotografie cu numele rezidenților străini listate pe interfonul unei clădiri de apartamente deținute de consiliu în Bologna, spunând că „nu-i pasă” de intimitatea acestora.

Numirea sa a fost condamnată de asociația italiană antifascism, Anpi, și de politicieni din opoziție, inclusiv de Marco Furfaro, un deputat din partea Partidului Democrat, care a declarat că această măsură este „o ofensă, o indecență împotriva Constituției, istoriei, memoriei și victimelor svasticii”. Furfaro a adăugat: „Să vă fie rușine, Giorgia Meloni”.

Bignami nu este singurul ministru a cărui numire a atras critici. Claudio Durigon, care a propus redenumirea unui parc din orașul Latina din Lazio după numele fratelui lui Benito Mussolini, dictatorul fascist italian, este acum subsecretar de stat la Ministerul Muncii.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *