Poliția australiană a confiscat o cantitate record de droguri: 1,1 miliarde de dolari

Poliția australiană a anunțat vineri că a confiscat substanțe interzise, mai exact metamfetamină, în valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari australieni (1,1 miliarde de dolari), cunoscută și sub numele de „ice”, ascunsă în pietre de marmură în mai multe containere de transport maritim, în ceea ce a declarat că a fost cel mai mare transport de droguri efectuat vreodată în această țară.

Peste 1.800 de kilograme de metilamfetamină au fost găsite în containere sosite în portul Sydney în ultimele săptămâni, ascunse în plăci de piatră de marmură, a anunțat poliția statului New South Wales (NSW) într-un comunicat.

Substanțe interzise de peste 1 miliard de dolari confiscate în Australia

Puțin peste 1.000 kg de metilamfetamină au fost găsite în ultima captură, a declarat vineri poliția, după ce săptămâna trecută au fost confiscate aproximativ 750 kg de substanțe.

„Capacitatea pe care ne-a demonstrat-o acest sindicat, în ceea ce privește volumul și mărimea, este enormă. Aceste cifre sunt uluitoare”, a declarat inspectorul-șef al detectivilor din NSW, John Watson, în timpul unei conferințe de presă.

Toate transporturile proveneau din regiunea Orientului Mijlociu, detaliile lotului din ambele confiscări de droguri fiind identice, a declarat Watson. Nu au fost formulate acuzații în legătură cu cea mai recentă captură, dar poliția a arestat trei bărbați în legătură cu drogurile găsite săptămâna trecută. Metilamfetamina, denumită în mod obișnuit metamfetamină sau după numele său de stradă ice sau crystal meth, este una dintre cele mai puternice varietăți ale drogului amfetamină. Denumirea de „ice” a devenit populară datorită „cristalelor” sale mici și albe și a aspectului asemănător cu sticla.

Într-un incident separat, poliția din New South Wales a declarat că a acuzat patru persoane după ce a găsit metamfetamină de cristal și cocaină în valoare de aproximativ 155 de milioane de dolari australieni, ascunse în spatele farurilor unui autoturism Bentley de epocă expediat din Canada.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *