Schimb dur de replici Elon Musk – Ucraina

Ucraina a dat un răspuns ferm la o postare pe rețelele sociale a miliardarului Elon Musk, exprimându-și nemulțumirea față de ironia acestuia față de apelurile repetate ale președintelui Volodymyr Zelensky pentru sprijin militar și financiar occidental împotriva forțelor ruse.

Musk, care deține platforma de socializare X (fostă Twitter), a postat luni o poză cu un Zelensky strident slăbit, sub care scria: „Când au trecut cinci minute și nu ai cerut ajutor un miliard de dolari”.

Consilierul prezidențial Mykhaylo Podolyak a replicat prompt: „Orice tăcere sau ironie față de Ucraina de astăzi este o încurajare directă a propagandei ruse care justifică violența și distrugerea în masă”.

Musk s-a confruntat cu critici din partea Ucrainei și în trecut. El a dezvăluit că a împiedicat Kievul să perturbe flota rusă din Marea Neagră, anul trecut, prin interzicerea accesului ucrainean la sistemul Starlink, pentru atac. În plus, Musk a stârnit controverse sugerând că Ucraina ar trebui să renunțe la teritorii în schimbul păcii.

În ciuda recentelor controverse, Ucraina l-a lăudat anterior pe Musk pentru desfășurarea sateliților Starlink, care s-au dovedit cruciali în facilitarea comunicării soldaților în zonele în care infrastructura tradițională de telecomunicații nu este disponibilă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *