Dezastru în Toscana: 5 morți

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în Toscana, Italia, unde ploile abundente au dus la ieşirea din matcă a mai multor cursuri de apă şi au provocat inundaţii.

„Bilanţul provizoriu al intemperiilor, care au transformat în doar câteva ore străzile multor sate în torente de apă şi noroi, a crescut din păcate la cinci morţi”, a declarat guvernatorul regiunii, Eugenio Giani.

Automobiliști au rămas blocași în mașini, din cauza străzilor inundate și a copacilor căzuți pe șosele. În mici sate, locuitorii au încercat să golească casele, pivniţele şi garajele care erau invadate de apele noroioase.

Trei spitale din regiune au fost și ele afectate de inundaţii. Traficul feroviar este, de asemenea, perturbat, cu mii de persoane care au rămas fără curent electric, iar şcolile sunt închise în comunele rurale.

Mii de angajaţi ai protecţiei civile, pompierilor şi carabinierilor au fost mobilizaţi în lupta împotriva inundaţiilor, alături de întăriri din regiunile învecinate.

La nivel local, au căzut până la 20 de centimetri de ploaie, iar alerta portocalie pentru precipitaţii şi vânt puternic este în vigoare până în această seară, fiind aşteptate noi precipitaţii în Toscana, în regiunea Romei şi în provinciile sudice, inclusiv în Sicilia şi Sardinia.

Guvernul italian a declarat stare de urgenţă pentru regiunea Toscana, afectată de inundaţii, cu o alocare iniţială de 5 milioane de euro pentru zonele cele mai afectate, a declarat  astăzi, premierul Giorgia Meloni.

Facebook

Comentarii

174 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *