Platforma de socializare X elimină sute de conturi afiliate Hamas

Platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, a anunțat joi că a eliminat sute de conturi afiliate grupului militant Hamas și a întreprins măsuri pentru a elimina sau a eticheta zeci de mii de conținuturi legate de atacurile acestui grup asupra Israelului.

Directorul general al platformei, Linda Yaccarino, a făcut acest anunț în urma presiunilor exercitate de comisarul UE pentru piața internă, Thierry Breton, care i-a dat un ultimatum de 24 de ore lui Elon Musk, fondatorul platformei X, pentru a combate dezinformarea și conținutul ilegal.

Thierry Breton a avertizat că există indicii că platforma X a fost folosită pentru a disemina conținut ilegal și dezinformare în Uniunea Europeană. Ca răspuns la acest ultimatum, Linda Yaccarino a declarat că X a luat măsuri urgente pentru a se conforma noilor reguli ale UE privind conținutul online.

Noua lege pentru serviciile digitale (Digital Services Act – DSA) cere platformelor online mari, precum X și Facebook (parte a Meta Platforms), să intensifice eforturile de eliminare a conținutului ilegal și să abordeze riscurile pentru securitatea publică și discursul civic. Platforma X a redistribuit resursele și a reorientat echipele interne pentru a face față acestei situații în evoluție rapidă, dar detaliile exacte ale acestor modificări nu au fost specificate.

Linda Yaccarino a exprimat disponibilitatea platformei X pentru colaborarea cu autoritățile UE și a afirmat că a răspuns la peste 80 de solicitări de eliminare a conținutului ilegal din UE în termenul cerut.

Comisarul Thierry Breton a adresat un avertisment similar Meta Platforms (compania care deține Facebook) miercuri, dându-i 24 de ore pentru a furniza informații despre măsurile luate pentru a combate dezinformarea pe platformele sale în urma atacului asupra Israelului. Breton a anunțat că echipa sa va evalua răspunsurile primite și va lua decizii privind pașii următori.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *