Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone și-a depus, astăzi, candidatura pentru Primăria Capitalei din partea PUSL. Primarul de la Sector 5 a anunţat că a depus 52.000 de semnături în sprijinul candidaturii sale, necesarul fiind de 20.000.

Cristian Popescu Piedone a dat și un pronostic: va câștia alegerile en fanfare pentru Capitală, cu 42%, în condițiile în care merge cu o marjă de eroare de 10%. Ceea ce va fi „un scor istoric” pentru PUSL la alegerile locale, spune Piedone.

Întrebat dacă ar accepta susținerea PSD, Piedone a spus că nu se așteaptă să primească voturi din partea PNL, dar că PSD „mai poate să se gândească dacă să susţină o victorie, nu (una) pentru locale”. „Și dacă vor o victorie în toamnă, ar fi bine să vină să mă susţină”.

Deși nu a făcut anunțul oficial, coaliția PSD-PNL se îndreaptă spre retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a reînnoit, astăzi, cererea ca acesta să ofere explicații alegătorilor vizavi de incompatibilitatea sa, pentru a se putea merge mai departe. Din partea PNL, Nicolae Ciucă a transmis și el că este nevoie, în acest stadiu, de explicații.

Întrebat care va fi planul coaliției, Ciolacu a declarat că, în ultima discuție cu liberalul Nicolae Ciucă, s-a convenit ca alianța să aibă tot un candidat comun. „Vremea independenței a apus”, a transmis liderul PSD, lăsând cale liberă alegerii unui candidat din oferta de partid.

În PNL, nu se întrevede un candidat puternic pentru Primăria Capitalei, în condițiile în partidul nu a avut unul nici prima dată, când a fost nominalizat Cătălin Cîrstoiu. La PSD, un pol de putere ar dori să o readucă în prim plan pe Gabriela Firea, susțin surse politice.

Robert Negoiță, primar la Sector 3, s-a oferit ieri să candideze la Primăria Capitalei, dar coaliția a decis că acesta să rămână candidat pentru primăria de sector.   

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *