Piedone face anunțul oficial: Candidează pentru Primăria București și la Europarlamentare

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a a anunțat oficial duminică intrarea în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal, formațiune fondată de Dan Voiculescu.

În cadrul unei conferințe, Piedone a anunțat și candidații PUSL pentru primăriile de sector:

  • Sectorul 1 – Liviu Negoiță
  • Sectorul 2 – deocamdată fără candidat
  • Sector 3 – Vasile Negrilă
  • Sectorul 4 – suport pentru actualul primar Daniel Băluță (PSD)
  • Sectorul 5 – Vlad Popescu Piedone (fiul lui Cristian Popescu Piedone)
  • Sectorul 6 – Bogdan Pintileasa

Potrivit unui sondaj comandat de actualul primar general, Nicușor Dan, Piedone a ieșit pe primul loc în preferințele electoratului.

Candidatură proprie și la europarlamentare

Preşedintele executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Cristian Popescu – Piedone, a precizat că va deschide și lista candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare. 

„Cu siguranţă că, dacă sunt locomotivă, pe cine să pui? Pui vagonul-restaurant în faţa locomotivei? Nu. Pui locomotiva. Cu siguranţă, voi fi primul pe listă la europarlamentare. Cu siguranţă, Partidul Umanist Social Liberal merge singur, pe liste proprii, la alegerile europarlamentare. Negocierea cu partidele ia-mă nene şi pe mine s-a închis”, a declarat edilul sectorului 5.

Acesta a subliniat, cu aluzie la europarlamentarul Maria Grapini, aflată în negocieri cu PSD, că, în cazul în care vreun nume din PUSL se va regăsi pe lista candidaţilor la europarlamentare a altei formaţiuni, atunci acea persoană „trebuie să îşi dea demisia din PUSL şi nu mai vine niciodată”.

Ș. Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *