Phenianul a lansat rachete balistice, în timpul ce Blinken se află la Seul

Coreea de Nord a lansat, astăzi, trei rachete balistice în timp ce are loc vizita în Coreea de Sud a secretarului de stat american Antony Blinken, relatează News.ro.

Potrivit armatei sud-coreene, rachetele balistice au parcurs aproximativ 300 km înainte de a se prăbuşi în Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei.

Lansările au coincis cu o vizită a şefului diplomaţiei americane, care a sosit la Seul cu o seară înainte. El s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi a participat la cel de-al treilea „Summit al democraţiei”.

De asemenea, acestea au loc la câteva zile după încheierea exerciţiilor militare comune americano-sud-coreene.

Potrivit SUA, aceste lansări de rachete balistice, la fel ca cele din ultimii ani, încalcă mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. „Angajamentul nostru pentru apărarea Japoniei şi a Coreei de Sud rămâne de neclintit”, a transmis administrația Biden.

Blinken a ajuns duminică în Coreea de Sud pentru a lua parte la cel de-al treilea „Summit al democraţiei”, o iniţiativă a preşedintelui american Joe Biden, pe care Seulul îl găzduieşte de luni până miercuri.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *