Scandalul vaccinurilor, în Parlamentul European: „Acest vot este o rușine”

Joi, liderii grupurilor politice din Parlamentul European au decis că reprezentanților gigantului farmaceutic Pfizer li se va permite accesul în continuare în Parlament. Decizia este controversată, deoarece compania s-a confruntat cu riscul interdicției de acces, pe fondul scandalului privind achiziționarea vaccinurilor împotriva Covid-19.

Conferința președinților grupurilor politice ale Parlamentului a votat împotriva excluderii gigantului american Pfizer din sediile Parlamentului European (PE). Votul survine în urma unei propuneri a Parlamentului, din 11 ianuarie, de a se interzice accesul Pfizer în forul europarlamentar, după ce compania nu a vrut să coopereze prin furnizarea de explicații privind contractele de cumpărare a vaccinurilor în timpul pandemiei.

„După ce CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a refuzat de două ori să depună mărturie în Parlamentul European, Comisia specială de anchetă Covid a propus o sancțiune companiei farmaceutice, prin interzicerea accesului acesteia în sediul nostru”, a declarat europarlamentarul ecologist Michèle Rivasi. „Acest vot este o rușine”, a declarat el.

Liderii PE au luat în considerare mai multe opțiuni, inclusiv excluderea temporară a companiei farmaceutice, aplicarea unor sancțiuni directorului general al Pfizer ori tuturor reprezentanților companiei sau continuarea permiterii accesului în Parlament.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *