Europenii sunt nemulțumiți de politica UE privind migrația

Un sondaj realizat recent pentru Euronews arată că peste jumătate dintre cetățenii europeni sunt nemulțumiți de politica Uniunii Europene referitoare la migrație.

Conform rezultatelor, 59% dintre respondenți consideră că lupta împotriva migrației ilegale ar trebui să devină o prioritate.

Franța, Austria și Ungaria se numără printre țările cele mai critice în ceea ce privește politica UE față de migrație, în timp ce Danemarca, România și Finlanda sunt printre cele mai puțin nemulțumite state.

Sondajul relevă că migrația ilegală se anunță a fi una dintre cele patru teme principale în campania pentru alegerile europarlamentare, clasându-se după creșterea prețurilor, inegalitățile sociale și creșterea economică, dar înaintea altor probleme majore precum șomajul, schimbările climatice, apărarea colectivă și sprijinul pentru Ucraina.

Analiștii consideră că îngrijorarea crescută a europenilor în legătură cu migrația a fost alimentată atât de partidele de extremă-dreapta, cât și de lipsa de cooperare între statele membre UE pentru a crea un sistem funcțional în această privință.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *