Peste 15.900 de palestinieni uciși de la începutul invaziei în Fâșia Gaza

Peste 15.900 de palestinieni, inclusiv 250 de lucrători în domeniul sănătăţii, au fost ucişi în Gaza de la izbucnirea războiului la 7 octombrie, a anunţat marţi ministrul palestinian al sănătăţii, citat de Reuters.

Numărul morţilor creşte constant în ciuda apelurilor internaţionale către forţele israeliene de a limita daunele civile în noua fază a ofensivei lor militare în Gaza, începută la 1 decembrie când un armistiţiu cu Hamas s-a prăbuşit, a subliniat ministrul sănătăţii, Mai al-Kaila, într-o conferinţă de presă în oraşul Ramallah din Cisiordania.

Peste 40.900 de persoane au fost rănite în Gaza în atacurile aeriene israeliene, potrivit unui raport emis de ministerul său după briefing.

Al-Kaila a spus că au fost lovite unităţi sanitare şi spitale, iar forţele israeliene au reţinut 30 de lucrători sanitari în timpul ofensivei lansate ca represalii pentru atacul transfrontalier din 7 octombrie în sudul Israelului, lansat de militanţii Hamas, care au ucis 1.200 de persoane, potrivit bilanţurilor israeliene.

Serviciile de sănătate din Gaza sunt într-o stare „dezastruoasă”, a notat Mai al-Kaila, în remarci similare făcute de un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în mica enclavă palestiniană marţi mai devreme.

În sudul teritoriului dens populat, unde Israelul şi-a concentrat campania militară de vineri când armistiţiul a eşuat, doar cinci spitale funcţionează la capacitate minimă şi numărul total de paturi este de 1.300.

În Cisiordania ocupată de Israel, unde violenţa s-a amplificat de la izbucnirea războiului din Gaza, 260 de palestinieni au fost ucişi şi 3.200 răniţi începând cu 7 octombrie, a mai spus Al-Kaila.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *