Peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără curent electric după atacurile rusești

Peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate, după zeci de atacuri aeriene rusești asupra infrastructurii energetice a țării, în timp ce iarna se instalează și temperaturile scad vertiginos, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Atacurile repetate au întrerupt alimentarea cu electricitate și apă în întreaga Ucraină, dar Rusia a pus suferința civililor pe seama refuzului Ucrainei de a negocia încetarea războiului care a început la 24 februarie.

Mai multe orașe ucrainene au fost atacate, iar ultimul asalt a coincis cu prima zăpadă a sezonului. Oficialii de la Kiev au avertizat că vor urma zile „dificile”. „În prezent, peste 10 milioane de ucraineni sunt lipsiți de electricitate”, a declarat joi Zelenski, adăugând că regiunile Odessa, Vinnytsia, Sumy și Kiev sunt cele mai afectate.

Compania ucraineană de energie Ukrenergo a declarat că „valul de frig” a adus o creștere a cererii în regiunile în care electricitatea a fost repornită recent, iar consilierul guvernamental pe probleme de energie, Oleksandr Kharchenko, a declarat presei că 50% dintre ucraineni se confruntă cu întreruperi ale livrării de electricitate.

Facebook

Comentarii

50 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *