Pentagonul ar putea trimite blindate Stryker în Ucraina

Statele Unite iau în considerare trimiterea de vehicule blindate de luptă Stryker în Ucraina, în cadrul unui pachet de ajutor care va fi acordat în curând pentru a ajuta Kievul să respingă o probabilă ofensivă de primăvară a Rusiei.

Vestea urmează anunțului făcut săptămâna trecută de administrația Biden, care a anunțat că va trimite 50 de vehicule de luptă Bradley, un puternic vehicul blindat cu șenile care transportă un tun automat, o mitralieră și rachete TOW.

Stryker-urile ar putea face parte din următoarea tranșă de ajutor militar, potrivit unui oficial al Departamentului Apărării, care, la fel ca și alții, a cerut anonimatul pentru a discuta despre deliberările interne înainte de un anunț. Administrația ar putea anunța pachetul, cu sau fără Strykers, la sfârșitul săptămânii viitoare, în jurul datei următoarei reuniuni a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei din Germania.

Persoanele au subliniat că nu a fost luată nicio decizie finală, iar administrația ar putea decide să trimită în schimb Stryker-urile într-un pachet viitor. Deși Stryker nu sunt la fel de puternice sau de protectoare ca tancurile, vehiculul blindat de luptă cu opt roți construit de General Dynamics Land Systems poate opera în zăpadă, noroi și nisip, deși mobilitatea în afara drumurilor este oarecum limitată de lipsa șenilelor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *