Pedro Sánchez, Spanyolország miniszterelnöke nem mond le

Spanyolország miniszterelnöke, Pedro Sánchez megerősítette, hogy az elmúlt napok találgatásaival ellentétben nem mond le. Bejelentését hétfőn közleményben hangsúlyozta, eltökélt szándékát, hogy továbbra is a spanyol kormány élén maradjon.

Ez a döntés azután született, hogy a szocialista vezető erős nyomást gyakorolt ​​arra, hogy lemondjon az ellene irányuló zaklatási kampányt követően. Sánchez hangsúlyozta, hogy folytatni kívánja mandátumát, figyelmen kívül hagyva a külső nyomást, és az ország kormányzására összpontosít.

A felesége, Begoña Gómez ellen korrupciós ügyben indított bírósági eljárást követően a szocialista vezető úgy döntött, hogy felfüggeszt minden hivatalos kötelezettséget, hogy átgondolja személyes helyzetét. Sánchez azonban hevesen visszautasította a vádakat, és a jobboldali média által szervezett zaklatási kampány részének minősítette azokat.

Később a madridi államügyész a bizonyítékok hiányára hivatkozva kérte a nyomozás felfüggesztését, a felperes pedig elismerte, hogy a vádak hamisak lehetnek, csak az online sajtó cikkei alapján.

A vita ellenére Pedro Sánchez támogatása nyilvánvaló volt a spanyol lakosság körében, a hétvégén támogató demonstrációkra került sor, és az emberek arra szólítottak fel, hogy maradjon hivatalában és továbbra is vezesse az országot.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *