Pedro Sanchez: Spania va recunoaşte statul palestinian

Spania va recunoaşte statul palestinian înainte de luna iulie, a declarat prim-ministrul Pedro Sanchez în timpul unui turneu în Orientul Mijlociu, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit agenţiei EFE şi publicaţiei El Pais, Sanchez a făcut aceste declaraţii într-o discuţie informală cu jurnaliştii care îl însoţesc, în prima zi a turneului său în Iordania, Qatar şi Arabia Saudită.

Conform acestor relatări, Sanchez a spus că se aşteaptă ca înainte de alegerile europarlamentare de la începutul lunii iunie să aibă loc evenimente relevante pe scena internaţională cu privire la conflictul israeliano-palestinian, şi a evidenţiat dezbaterile în desfăşurare la Naţiunile Unite.

Şeful guvernului de la Madrid a afirmat că se aşteaptă ca Spania să recunoască înainte de luna iulie statul palestinian, şi crede că în curând va exista o ‘masă critică’ în interiorul Uniunii Europene pentru a determina alte câteva state membre să adopte aceeaşi poziţie.

La summitul UE din 22 martie, Sanchez a declarat că a convenit cu liderii Irlandei, Maltei şi Sloveniei să ‘facă primii paşi’ spre recunoaşterea statului declarat de palestinieni în Cisiordania ocupată şi în Fâşia Gaza.

La acel moment, premierul spaniol a spus că se aşteaptă ca recunoaşterea să aibă loc în actuala legislatură care a început anul trecut.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *