Pedro Sanchez rezistă scandalului de corupție al soției lui

Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat, astăzi, că, după o perioadă de reflecţie cu privire la viitorul său, a decis să continue la conducerea guvernului, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„După o analiză atentă, am decis să continui ca premier”, a declarat Sanchez, care a precizat că l-a anunţat pe regele Felipe al VI-lea despre decizia sa.

Aceasta încheie o săptămână în care scena politică spaniolă a devenit şi mai frământată de perspectiva unui nou vot în parlamentul fragmentat pentru desemnarea unui prim-ministru sau chiar de aceea a unui al patrulea scrutin parlamentar în cinci ani.

Sanchez şi-a luat prin surprindere miercuri atât aliaţii, cât şi inamicii, anunţând că îşi suspendă timp de câteva zile îndatoririle publice pentru a decide dacă va mai rămâne sau nu în fruntea guvernului.

Anunțul său a venit după ce un tribunal din Madrid a anunţat o anchetă preliminară pentru corupţie şi trafic de influenţă asupra afacerilor pe care le deține soţia lui Sanchez, Begona Gomez.

În weekend au avut loc mari demonstraţii pentru susținerea lui Pedro Sanchez la conducerea guvernului spaniol.

Pedro Sanchez, în vârstă de 52 de ani, a venit la putere în 2018 și a asigurat un nou mandat pentru socialiști anul trecut, ca lider al unui guvern de coaliție minoritar.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *