PE lansează campania de promovare a alegerilor europene: „Folosește-ți votul”

Parlamentul European a dat astăzi startul celei de a doua etape a campaniei de comunicare pentru alegerile europene din perioada 6-9 iunie, lansând un videoclip emoționant sub sloganul „Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine”.

Peste 370 de milioane de cetățeni din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt așteptați să își exercite dreptul la vot în această perioadă.

Sursa: Agerpres/Youtube

Scopul acestei campanii este de a mobiliza cetățenii europeni să participe la procesul electoral. Strategia include evenimente media, comunicări online, colaborări cu parteneri publici și privați, inițiative de mobilizare a comunităților și programe educaționale adaptate diversității culturale din UE.

Videoclipul de patru minute, intitulat „Folosește-ți votul”, prezintă mărturii cutremurătoare ale unor persoane vârstnice din zece țări europene, inclusiv România, care împărtășesc experiențele lor legate de democrație și importanța exercitării dreptului de vot.

În contextul crescut al interesului pentru alegerile europene, rezultatele unui sondaj Eurobarometru arată că peste 60% dintre europeni sunt interesați de acest scrutin, iar 71% dintre respondenți declară că intenționează să voteze, o creștere semnificativă față de anii precedenți.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *