Bulgaria aprobă zborul lui Lavrov către reuniunea OSCE

Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a confirmat că autoritățile bulgare au acordat permisiunea necesară pentru ca avionul ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, să traverseze spațiul aerian al țării în drum spre o reuniune ministerială a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Macedonia de Nord. Această veste a fost transmisă de Ukrainska Pravda și preluată de News.ro.

Conform declarațiilor ambasadorului rus, Ministerul bulgar de Externe a răspuns pozitiv la nota transmisă de ambasada Moscovei referitoare la solicitarea de permisiune pentru zborul aeronavei lui Lavrov prin Bulgaria. „Ministerul bulgar de Externe ne-a informat oficial că ministrul nostru are permisiunea de a zbura în spațiul aerian al țării”, a declarat Mitrofanova.

Deși ambasadorul rus a confirmat această aprobare, Ministerul bulgar de Externe nu a emis încă niciun comentariu oficial privind această situație.

Luni, Serghei Lavrov a anunțat că delegația rusă va participa la reuniunea ministerială a OSCE de la Skopje doar dacă Bulgaria va permite avionului său să traverseze spațiul aerian al țării.

În săptămâna precedentă, guvernul Macedoniei de Nord a acordat permisiunea pentru survolul avioanelor rusești, asigurând astfel participarea delegației ruse la reuniunea OSCE. Cu toate acestea, presa a relatat că ministrul apărării din această țară, Slavjanka Petrovska, s-a opus acestei decizii.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *